Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Jak wybrać dobry krem do twarzy? Naturalny krem do twarzy do cery normalnej;
Twarz jest to wizytówka każdego człowieka, jednak skóra twarzy jest szczególnie delikatna oraz narażona na niekorzystne działanie czynników
Kurs microbladingu. Jakie metody upiększania są obecnie popularne? Microblading Warszawa
Dbanie o wygląd zewnętrzny nie jest dla większości osób tajemnicą. Choć z dbania o siebie słyną głównie kobiety, to jednak na niektóre
Sklep z ubraniami weselnymi.
Zbliża się jeden z najważniejszych dni w twoim życiu? Chcesz, aby każdy element był idealny, nie tylko w związku z przebiegiem imprezy, ale również z wyglądem twoim oraz twojego partnera.
Oporny tłuszcz- czy można go się pozbyć? Redukcja opornego tłuszczu - wspomaganie odchudzania
Wiele osób zmaga się z nadprogramowymi kilogramami, a co za tym idzie i również tkanką tłuszczową. Warto zaznaczyć, że osoby
Dermatologia estetyczna Warszawa. Czy da się usunąć zmarszczki? Usuwanie zmarszczek botoksem
Zmarszczki, utrata jędrności skóry, utrata owalu twarzy to najbardziej rozpoznawalne oznaki starzenia, które pogłębiają się
Kosmetyki do salonów kosmetycznych - profesjonalne kosmetyki do włosów
Kobiety reprezentujące starsze pokolenia mówiły, że piękne włosy i eleganckie buty to podstawa każdej zadbanej kobiety. Od tego powiedzenia, które
Pudełka na kosmetyki. W jakim celu odwiedza się salon kosmetyczny? Salon kosmetyczny Bemowo
Dbanie o urodę od wieków w leży naturze kobiecej. Panie wykonują makijaż, dobierają starannie ubrania oraz fryzurę, a także samodzielnie

Posted by on Mar 6, 2017 in Zdrowie |

Top 10 najzdrowszych warzyw

Top 10 najzdrowszych warzyw

Często słyszymy, że warzywa są zdrowe i jak istotne jest spożywanie ich w ciągu dnia, ale czy zastanawialiśmy się kiedyś, które z nich są najzdrowsze?

10 najzdrowszych warzyw:

Brokuły – to właśnie one są uznane za jedne z najzdrowszych warzyw. Zawierają one składniki mineralne i antyoksydanty, które mają silne właściwości antynowotworowe. Brokuły zapobiegają takim choroba jak nowotwory płuc, odbytu i żołądka, anemii, wrzodom żołądka oraz wspomagają odporność.

Brukselka –zawiera duże ilości kwasu foliowego oraz takie witaminy jak B, C,K oraz błonnika, potasu i kwasów omega-3.

Batat – Zawiera witaminy takie jak A, C, manganu, błonnika i żelaza.

Papryka – spożycie papryki, dzięki dużej ilości likopenu i kwasu foliowego, poprawia funkcjonowanie serca. Zmniejsza dodatkowo ryzyko zachorowania na nowotwór jelita, pęcherza, trzustki i płuc.

Cebula – jest źródłem m. in. witaminy A, E, B6 i PP, C, przez co wzmacnia odporność i pomaga walczyć z chorobami serca i cukrzycą.

Bakłażan – jest bogaty w antyoksydanty, które działają antynowotworowo. Bakłażan zawiera ponadto dużo potasu i błonnika.

Szpinak – spożywanie szpinaku zapobiega takim chorobom jak – anemii, osteoporozie, artretyzmowi, nowotworom, chorobom serca.

Kapusta – ma działanie oczyszczające i zapobiegające artretyzmowi.

Burak – warzywo wspomagające odporność oraz posiada duże ilości kwasu foliowego

Pomidor – spożywanie tego warzywa, zmniejsza ryzyko zawału serca.