Pages Menu
TwitterRssFacebook
 

Categories Menu
Oporny tłuszcz- czy można go się pozbyć? Redukcja opornego tłuszczu - wspomaganie odchudzania
Wiele osób zmaga się z nadprogramowymi kilogramami, a co za tym idzie i również tkanką tłuszczową. Warto zaznaczyć, że osoby
Terapie keratynowe - zabiegi keratynowe
Piękne włosy są dumą kobiet. Niestety, niektóre panie mają powody do narzekania. Może zdarzyć się tak, że włosy ulegają zniszczeniu poprzez nieodpowiednie ich traktowanie. Bardzo
Sklep z ubraniami weselnymi.
Zbliża się jeden z najważniejszych dni w twoim życiu? Chcesz, aby każdy element był idealny, nie tylko w związku z przebiegiem imprezy, ale również z wyglądem twoim oraz twojego partnera.
Zabiegi odmładzające Warszawa. Najbardziej popularne zabiegi odmładzające - laserowe usuwanie przebarwień
Oznaki upływającego czasu w postaci zmarszczek na skórze, przebarwień, utraty jędrności, czy innych podobnych są
Fryzjer damski Kostuchna. Jakie cechy ma dobry fryzjer? Salon fryzjerski Mokotów
Fryzura zarówno cięcie, jak i również kolor włosów mają ogromny wpływ na wygląd zewnętrzny konkretnej osoby. Świadome są tego zwłaszcza
Kurs microbladingu. Jakie metody upiększania są obecnie popularne? Microblading Warszawa
Dbanie o wygląd zewnętrzny nie jest dla większości osób tajemnicą. Choć z dbania o siebie słyną głównie kobiety, to jednak na niektóre
Serum do cery dojrzałej. Jak dbać o cerę dojrzałą? Peeling medyczny złuszczanie naskórka
Wraz z upływem czasu zmienia się kondycja skóry, a także i jej wymagania i potrzeby. Ważne jest zatem to, aby w odpowiedni sposób

Posted by on Mar 6, 2017 in Zdrowie |

Top 10 najzdrowszych warzyw

Top 10 najzdrowszych warzyw

Często słyszymy, że warzywa są zdrowe i jak istotne jest spożywanie ich w ciągu dnia, ale czy zastanawialiśmy się kiedyś, które z nich są najzdrowsze?

10 najzdrowszych warzyw:

Brokuły – to właśnie one są uznane za jedne z najzdrowszych warzyw. Zawierają one składniki mineralne i antyoksydanty, które mają silne właściwości antynowotworowe. Brokuły zapobiegają takim choroba jak nowotwory płuc, odbytu i żołądka, anemii, wrzodom żołądka oraz wspomagają odporność.

Brukselka –zawiera duże ilości kwasu foliowego oraz takie witaminy jak B, C,K oraz błonnika, potasu i kwasów omega-3.

Batat – Zawiera witaminy takie jak A, C, manganu, błonnika i żelaza.

Papryka – spożycie papryki, dzięki dużej ilości likopenu i kwasu foliowego, poprawia funkcjonowanie serca. Zmniejsza dodatkowo ryzyko zachorowania na nowotwór jelita, pęcherza, trzustki i płuc.

Cebula – jest źródłem m. in. witaminy A, E, B6 i PP, C, przez co wzmacnia odporność i pomaga walczyć z chorobami serca i cukrzycą.

Bakłażan – jest bogaty w antyoksydanty, które działają antynowotworowo. Bakłażan zawiera ponadto dużo potasu i błonnika.

Szpinak – spożywanie szpinaku zapobiega takim chorobom jak – anemii, osteoporozie, artretyzmowi, nowotworom, chorobom serca.

Kapusta – ma działanie oczyszczające i zapobiegające artretyzmowi.

Burak – warzywo wspomagające odporność oraz posiada duże ilości kwasu foliowego

Pomidor – spożywanie tego warzywa, zmniejsza ryzyko zawału serca.